
چرا چندزنی بله اما چندشوهری خیر؟!
اگر نیاز زن به مسائل جنسی همانند نیاز مرد به آن است پس چرا به مرد اجازه چندهمسری داده میشود اما به زن اجازه چندشوهری داده نمیشود؟
این سوال، قدمتی به درازای چندین قرن دارد که اکنون نیز پیاپی در جوامع اسلامی تکرار میشود و بیانگر جهل سوالکنندگان به حکمتهای بیشمار جواز چندهمسری و ممنوعیت چندشوهری است که به عنوان نمونه به چند مورد از آن بسنده میکنیم:
🔻۱. حفظ نسبها، چرا که شریک شدن چند مرد در یک زن سبب میشود که ندانند بچهای که متولد میشود از کدامیک از آنهاست و همین امر باعث میشود که آن مردان از مسئولیت خود در قبال آن کودک بگریزند و از مراقبت او سر باز زنند و زن را رها کنند تا خود به تنهایی، بار تربیت و نگهداری از کودک را بر دوش کشد. (اگرچه امروز با پیشرفت علم ژنتیک میتوان تعیین والد کرد اما این امکان برای همه فراهم نیست و همچنین در قرون گذشته نیز فراهم نبوده است. همچنین این مطلب تنها یکی از دلایل رد چندشوهری است)
🔻۲. قصد نیکی کردن به زن مشترک سبب میشود شریکانی که هر کدام، زن را برای خودش میخواهد باهم درگیر شوند و سبب آزردن و حتی آسیب زدن به زن گردند. (در چندهمسری این مشکل بهندرت ایجاد میشود زیرا مدیریت، غیرت، روحیات، برخورد و تعامل مرد و زن با هم تفاوت دارد)
🔻۳. پیشگیری از بیماریهای جنسی، چرا که ارتباط جنسی چند مرد با یک زن بصورت مداوم، احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی و مشکلات جنسی برای زن را افزایش میدهد.
🔻۴. از اهداف ازدواج، تولیدنسل و افزایش تعداد بشر است و این، هدفی است که با چندهمسری تحقق مییابد اما با چندشوهری محقق نمیشود چرا که زن اگر از یک مرد حامله شود نمیتواند همزمان از دیگری نیز حامله گردد اما شوهر اگر یکی از زنان خود را حامله کند میتواند دیگران را نیز حامله نماید.
🔻۵. چندهمسری سبب میشود که زنان مازاد جامعه نیز توان ازدواج بیابند و فرصت برای بسیاری از زنان فراهم میشود تا از یک زندگی زناشویی سعادتمند و داشتن خانواده بهرهمند گردند طوری که هیچ کسی برایشان مزاحمتی ایجاد نکند در حالی که چندشوهری و بسندگی چند مرد به یک زن، نتیجه را برعکس میکند و سبب افزایش دختران مجرد و افزایش مشکلات جامعه میشود. و واقعا بین دو راهحل یادشده از زمین تا آسمان فرق است؛ راهحلی اسلامی که چنین بحرانهایی را مهار کرده و از بین میبرد و یا راهحلی جاهلی و حیوانی که چنین بحرانهایی را بزرگتر و پیچیدهتر میگرداند.
و الله متعال و بلندمرتبه راست میفرماید:
▪️{أَفَمَنْ يَهْدِي إِلَى الْحَقِّ أَحَقُّ أَنْ يُتَّبَعَ أَمَّنْ لَا يَهِدِّي إِلَّا أَنْ يُهْدَىٰ ۖ فَمَا لَكُمْ كَيْفَ تَحْكُمُونَ} (یونس/۳۵)
▫️«آیا آن کس که راه راست را نشان میدهد سزاوارتر است که پیروی شود یا کسی که راهی نمینماید و بلکه باید خودش راهنمایی گردد؟ شما را چه میشود (که چراغ عقل از کفتان به در میرود؟) این چه حکمی است که میکنید!».
✍️نگارنده: محمد حسن
📝ترجمه از: «رد شبهات ملحدین»